Lijsten

Wij betrekken onze lijsten van diverse leveranciers waardoor onze collectie lijsten veel variatie heeft. In samenspraak met de klant wordt een keuze gemaakt uit onze zeer uitgebreide collectie van passe-partouts en lijsten zodat er een eenheid ontstaat tussen lijst en kunstwerk. Uit een wand vol met lijst-monsters van de diverse leveranciers kunt u een keuze maken om uw schilderij, borduurwerk, ets, prent, kledingstuk etc. in te laten inlijsten. Ook kan het nodig zijn eerst een olieverf schilderij schoon te laten maken voordat men een lijst uitzoekt. Na het schoonmaken kunnen de kleuren helderder worden waardoor het schilderij ineens een andere uitstraling krijgt. Uw werk word met zorg en op een ambachtelijke manier verwerkt in de lijst.

De wissellijsten zijn vervaardigd van hout en aluminium met een ruime keuze aan verschillende maten. Passe-partouts kunnen wij voor u op maat snijden. Diverse kleuren zijn op voorraad en een grote collectie is te bestellen.

Herkomst van hout:
Er zijn verschillende mogelijkheden wat betreft het hout waar lijsten van gemaakt worden. Er zijn plaatsen van herkomst van het hout wat invloed heeft op het milieu. Ramin hout bijvoorbeeld mag niet meer gebruikt. Zo wordt er steeds meer Europees hout gebruikt voor het vervaardigen van lijsten. Er is een kleine collectie hardhouten Barth-wissellijsten die heeft het keurmerk van FSC- hout. Zo dragen we ook een steentje bij om te voorkomen dat alle regenwouden worden gekapt.

Handgekleurde lijsten:
Een mooie collectie afkomstige houten lijsten die met de handgekleurd worden sieren onze collectie. De lijst word eerst op de gewenst maat gemaakt en dan bewerkt en gekleurd. Het resultaat is dat u de versteknaad niet meer ziet, erg mooi om te zien of er een mooi ornament op de hoeken zit.

De klant adviseren is een van de belangrijkste taken van dit vak. Het adviseren is dan ook onze sterkste kant en zeker onze belangrijkste taak. We willen graag dat mensen zich thuis voelen in hun eigen huis of bedrijf. Daar helpen wij bij door het creëren van sfeer. Gevoel wordt vaak naar de achtergrond gedrukt, maar wij willen mensen juist aanraken met een persoonlijke touch. Mensen hebben bijvoorbeeld dierbare herinneringen aan reizen of aan personen. Met mooi ingelijste foto’s kun je elke dag opnieuw genieten van je herinneringen.

Reacties zijn gesloten.