Geschiedenis

In april 1971 opende Willem Vogel de deuren van zijn winkel aan de Talingweg in Apeldoorn- Zuid. Als kunstenaar wilde hij graag zijn schilderijen tonen en kon je kunstschildersmaterialen bij hem kopen om zelf aan de slag te gaan. Natuurlijk kon je ook de lijsten op maat laten maken om je kunstwerk of borduurwerk. Na een paar jaar zette hij zijn winkel te koop omdat de winkel niet helemaal zijn passie was en Jannie Sneeuw zag zijn advertentie in krant. Samen met haar man Leen gingen ze in gesprek met Willem Vogel en 1 december 1978 was het officieel overgedragen aan mijn ouders.Leen en Jannie waren ambitieus en na een paar jaar kregen ze gelegenheid om te verhuizen naar het centrum van Apeldoorn, Beekstraat 5. Daar groeide ze tot grootste lijstenmakerij en kunsthandel van Apeldoorn uit en moesten ze al gauw meer ruimte zoeken. Ze besloten een extra winkel aan de Brinklaan te openen waar de lijstenmakerij, schildersmaterialen, posters en wenskaarten werden verkocht. Aan de Beekstraat 5 bleef de verkoop van kunst.In de jaren ’90 bouwden ze een bedrijfshal met woning op het industrieterrein ‘de Maten’,
daar vestigden ze de lijstenmakerij en groothandel in lijsten. Vanuit hier werden de filialen Veenendaal en Zutphen, Beukerstraat bevoorraad vanaf 1994 en verhuisde we in Apeldoorn naar het huidige pand nr. 1A.
Van jongs af aan voelde ik me betrokken bij de zaak en vanaf 1994 kwam ik voor vast in het bedrijf werken. Na al die jaren ervaring op te hebben gedaan was het in 2003 zover dat mijn man Ivo en ik de 2 overgebleven winkels Apeldoorn en Zutphen overnamen en mijn ouders rustiger aan gingen doen en in de bedrijfshal een kunstuitleen begonnen. Eind 2008 verhuisde de winkel in Zutphen naar de huidige locatie aan de Polsbroekpassage en in 2010 verhuisde de kunstuitleen naar de winkel in Apeldoorn vanwege de gezondheid van Leen.

De afgelopen jaren hebben Ivo en ik ons gespecialiseerd in lijsten, kunst en fotografie en samen met onze vaste medewerkers helpen wij u graag met uw wensen te verwezenlijken.

We verwelkomen u graag in 1 van onze winkels.
Tot gauw, Ivo en Mariëlle Sneeuw en medewerkers Cobi, Marion en Regi.

Reacties zijn gesloten.