Lijstenshops

In de lijstenshops van Vogel in Apeldoorn en Zutphen zijn lijsten op maat verkrijgbaar. We zijn gespecialiseerd in lijsten en alles wat daarmee samenhangt. We hebben ophangsystemen, passe-partouts, kunst, prenten en kaarten. We lijsten van alles in voor klanten: foto’s, posters, borduurwerk, doopjurken, noem maar op. Dat is vakwerk.’ Inlijsten is een vak apart, er is geen opleiding voor en dus moet je het leren van een echte lijstenmaker.
Het is heel moeilijk voor de mensen om in te schatten wat het vak inhoudt, het is een ambachtelijk beroep en wij zijn één van de weinige lijstenmakers die nog op de ambachtelijke manier werken. De klanten zijn zich vaak ook niet bewust dat wij het werk ook zelf inlijsten, maar dat is ook het leuke. Je bent erbij van begin tot aan het eind bij aflevering. Er zijn verschillende mogelijkheden om werk in te laten lijsten en natuurlijk moet het werk zich er wel voor lenen.
De borduurwerken worden op ambachtelijke wijze met draadnagels in de houten lijst gespannen. Dat geeft het mooiste resultaat. Aquarellen en zeefdrukken e.d. spannen we achter de passe-partout, zodat het werk strak blijft. Het is ook mogelijk om een object, bijvoorbeeld een sier-raad of kledingstuk, in een verdiepte lijst in te lijsten. Dus heeft u iets wat u ingelijst wilt hebben? Dan bent u bij ons aan het goede adres. U kunt ook terecht voor aluminium en houten wissellijsten, losse passe-partouts, ophangsystemen en een grote collectie prenten en kunst compleet ingelijst.

U ziet het, vele mogelijkheden om u van dienst te zijn..

Wanddecoratie:
Op diverse manieren kunnen wij u helpen met mooie wanddecoratie.
U kunt bij ons prenten, kunst op maat en originele werken vinden. De kunst kunt u huren (event. met sparen) of aankopen.
Prenten in diverse afbeeldingen en maten, die we voor u in mooi maatlijstwerk kunnen maken, maar ook als u het simpel wil houden in een wissellijst inlijsten.

Onze collectie originelen bestaat uit hedendaagse kunstenaars zoals Ad Verstijnen, Christiane Middendorf, Carla Raadsveld en andere. Ook gesigneerde en genummerde zeefdruk en giclee’s behoren tot onze collectie.

Kunst op Maat is een nieuw systeem waar een verzameling kunstenaars hun werk beschikbaar stellen. Deze werken zijn met een Art-Scanner digitaal gezet. Een Art-Scanner gaat niet alleen 1 keer over het werk, maar werkt met meerdere scanrichtingen en meerdere belichtingshoeken. Daardoor pakt het goed de diepte van de verf. Het resultaat is alsof het origineel is. Schitterend dus!
Deze in gescande werken kunnen wij voor u op verschillende groottes printen. Klein of groot maakt dus niet uit en u kunt ook nog kiezen of u het op canvas, fotopapier of andere soorten papier geprint wil hebben.
Deze kunstwerken worden geprint met een Epson-printer (112cm breed) met inkt die 75 jaar kleurgarantie heeft. Dus u kan er lang plezier van hebben. De kunstenaars krijgen natuurlijk voor elk werk wat afgedrukt word een provisie.
Doordat wij zelf in bezit zijn van deze printer kunnen wij dus ook uw eigen foto’s afdrukken en ook hier geldt weer, groot, klein, canvas of fotopapier? U mag het zeggen!

Reacties zijn gesloten.